Spanbroekerweg 37, Spanbroek

Kunst van dichtbij


In de Kleine Zaal hangt een wisselende expositie van Expositiekring Opmeer.
Momenteel kunt u het werk van Maartje Schuurmans bewonderen.Maartje Schuurmans (1961) geboren en getogen tot 2015 in Friesland, daarna woonachtig en werkend in Noord-Holland.

Altijd een grote liefde voor tekenen en schilderen gehad, destijds naast werk als docent basisonderwijs en docent Nederlands in het M.B.O.

Na aquarellessen bij Tineke van Cruysen – Popta, acrylschilderen bij Doet Boersma en portret- en modelschilderen bij Irma Kemp, volgde in 2002 een toelating  tot het oriëntatiejaar van de Rietveldacademie te Amsterdam.

Het zeer gevarieerde werk werd steeds gedurfder, kleurrijker en het figuratieve werd afgewisseld met abstract werk. Inspiratie met name door zee, strand en zeilen. Haar liefde voor Friesland blijft altijd in haar werk doorschemeren.  Maakt, naast schilderijen, ook (grote) muurschilderingen in opdracht.

In 2009 werd een schilderij genomineerd en uiteindelijk gekozen door een Advocatenkantoor in Breda en Rotterdam. Zij kochten het schilderij en bovendien de rechten voor het jaar 2010, om het vervolgens in hun huisstijl te gebruiken.

In 2017 werd één van de doeken verkozen voor een wedstrijd voor West-Friese schrijvers. Het model op het doek werd de hoofdpersoon van een intrigerend verhaal.

Vanuit het bedrijf M’Art inmiddels al jaren werkzaam als beeldend kunstenaar met acrylschilderijen en muurschilderingen en organiseert tal van exposities, workshops en schilderlessen ( voor zowel kinderen als volwassenen). Met dat laatste wordt weer terug gegrepen naar de ruime schat aan ervaring in het onderwijs.

Vanuit haar tweede bedrijf, MAARTJE, Gezins- en kindercoachpraktijk, bij het therapeutisch schilderen met kinderen, vloeien deze twee disciplines prachtig samen; al schilderend je emoties uiten, begrijpen en verwerken. Hoe fijn is dat?!

www.m-art.me     |     info@m-art.me 

 

Op de hoogte blijven van ons programma?


Meld u aan voor onze digitale agenda.

U ontvangt dan per kwartaal een preview van ons programma in uw mailbox.