Spanbroekerweg 37, Spanbroek

Johan Keeman, concert

Vrijdag 30 september 2022
20:00 uur

 

Kaarten €12,50 kunt u reserveren via 

   Bestellen  

 

 


Foto: Rene Dissel

 

Dat de donkere kanten van het leven niet altijd neerslachtig hoeven te zijn, laat Johan Keeman horen met zijn muziek. De geboren West-Fries, waar vaker niet dan wel over emoties gesproken wordt, zingt over de innerlijke strijd die iedereen kent. Over de donkere dagen waarin je je best moet doen om een beetje licht te creëren. Over hoe je iemand leuk vindt, maar niets terug krijgt. En hoe je daar dan toch iets aan hebt.
 
Keeman is in zijn nummers op zoek naar zijn beste zelf. Hij zoekt de balans tussen licht en donker, tussen meer en genoeg, tussen afstand en liefde. Daarbij schuwt hij niet om risico’s te nemen, want juist dat brengt kansen met zich mee. Al gaat het natuurlijk ook wel eens fout. Met een haast droog stemgeluid neemt Johan Keeman je in zijn oprechte en pure teksten mee in zijn overwegingen en geleerde levenslessen.

Als gitarist/ zanger zijn de nummers altijd opgebouwd rondom de gitaarriffs, die Johan vormgeeft vanuit inspiratie die hij opdoet bij legendarische rockgitaristen. Het rauwe ruwe en pure stemgeluid hoor je ook terug in de blues, maar de band en meerstemmige zang zorgen hier en daar voor wat soul- en gospelinvloeden. Hij bouwt een brug tussen De Dijk en The Stones.

In 2018 bracht hij drie singles uit die op een EP verschenen en op Spotify te vinden zijn. In het voorjaar van 2019 is de nieuwe single 'Voorjaar' uit gekokmen. Deze single wordt goed ontvangen, onder meer Daniel Lohues reageert enthousiast. In 2020 verschijnt zijn EP 'Thuis' waarop hij terug gaat naar de basis. Soms begeleid door alleen een gitaar of in kleine bezetting. Begin 2021 brengt hij de single 'Tegen De Vlakte' uit. Nu weer met een stevig bandgeluid. De reacties zijn goed en er is aardig wat airplay. Ondertussen blijft hij werken aan nieuwe muziek.

Kaarten €12,50 

  Bestellen   


Muziektheater 't Kerkhuys Spanbroek
Vrijdag 30 september 2022
Aanvang 20:00 uur