Spanbroekerweg 37, Spanbroek

Mylou Frencken & Gerrie Hondius       -       Geen doorgang i.v.m. Coronavirus
Maria Eldering & Suzanne Groot  

Matthias Liefde

Zaterdag 28 maart

20.00 uur

Geen doorgang i.v.m. Coronavirus


Een eigen frisse en vooral ook behapbare versie van de Matthäus Passion.

 

Vier talenten bundelden hun krachten en onderzochten Johann Sebastian Bachs Matthäus Passion met hun eigen creativiteit: zandtekenares/schrijfster Gerrie Hondius en tekstdichter/zangeres Mylou Frencken werkten samen met viooldiva’s Suzanne Groot en Maria Eldering aan hun eigen opgefriste versie van vijf kwartier zang, vioolmuziek, vertellingen en zandtekeningen, - en dat alles met nieuw Nederlands tekstmateriaal.
 

Mattheus Liefde is een caleidoscopische voorstelling geworden waarin niet alleen het oorspronkelijke lijdensverhaal van Jezus wordt verteld, maar ook dat van allerlei Jezussen en Judassen uit de geschiedenis.
 

De liefde voor Bachs muziek is hierbij een blijvende inspiratie,
maar pas op: niets blijft heilig.

 

(Citaat uit interview) ''Met een brok in de keel

In 2019 presenteerden zijn hun eerste versie van Mattheus Liefde. En al snel werd duidelijk dat de theaterproductie iets los maakte bij het publiek. Ontroering, verwondering en bewondering, menigeen verliet de zaal met een brok in de keel. Suzanne had een grote klus om de orkestpartituren voor twee violen te bewerken, zij wilde zo dicht mogelijk bij Bach blijven en begon met een bewerking van de koralen. Bovendien moest de oorspronkelijke Mattheus Passie worden ingekort tot van meer dan 2 ½ uur tot 5 kwartier. De specialiteiten van de groep zijn ten volste benut. Gerrie en Mylou schreven nieuwe Nederlandse teksten. Hondius maakt tijdens de productie (...) prachtige zandtekeningen terwijl Mylou een spannende combinatie brengt van een serieuze boodschap, verpakt in breekbare, bijna vrolijke aria’s. Met elkaar zingen ze vierstemmig de koralen.

Grote en mindere geesten passeren de revue tijdens de Mattheus Liefde. De voorstelling zoekt onder andere naar de hedendaagse Jezus en Judas. Maar ook naar mensen die het stempel van Jezus en Judas vaak ongewild meekrijgen, zoals John F Kennedy, Nelson Mandela maar ook Mies Bouwman komt bovendrijven. (...) Willem Holleeder is natuurlijk een slechterik, niet in de laatste plaats dankzij het boek Judas dat zijn zuster Astrid over hem schreef."

Geen doorgang i.v.m. Coronavirus