Spanbroekerweg 37, Spanbroek

Simonèz & Friends

Und Schmerz en Smart et Amour 

Zaterdag 7 maart

20.00 uur

 

 

SimonèZ bestaat uit Simone (zang en contrabas) en Dirk-Jan Zuurbier (gitaren en andere snaren). Op 20 oktober 2018 was de première van hun theaterconcert; und Schmerz en Smart et Amour. Op 7 maart 2020 spelen zij een hernieuwde versie van dit concert in 't Kerkhuys.

Een programma met liedjes, songs en chansons over het leven, met al zijn lusten en onhebbelijkheden. Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema’s die de mens bezighouden. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen worden in ‘und Schmerz en Smart et Amour'.


‘Het levenslied’ uit Nederland, maar ook ver- en hertalingen van Simone en anderen. De song, chanson, schlager, blues en smartlap in één muziekprogramma. De nummers worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de passie van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk.
 

IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken!! De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol  liefde en passie.

Speciaal voor dit concert zijn er een aantal friends die de avond extra luister bij zetten. Marcel Groot speelt vintage toetsen (o.a. Hammond en Leslie)  en er zijn ook backing vocals die bij een aantal nummers zorgen voor de meerstemmigheid. Daarbij zal Tom Overboom meerdere nummers ondersteunen met een zalige percussie partij.
 

Meer info: Simonez