Spanbroekerweg 37, Spanbroek

Trio Jack Kat en Renate Houtman

Zondag 6 november 2022
14:30 uur

 

Kaarten binnenkort verkrijgbaar

 

 Trio Jack Kat en Renate Houtman

De drie musici van dit trio speelden in verschillende bezettingen met elkaar in de jaren 80. Daarnaast werken ze als freelancer en hebben ze diverse artiesten begeleid.
Drummer Will van Toor en pianist Jack Kat spelen inmiddels al bijna 50 jaar samen en kennen elkaar van conservatorium Alkmaar waar ze beiden afstudeerden. Will slagwerk en Jack saxofoon en docent muziek. Daarnaast studeerde Jack aan het conservatorium van Amsterdam en Hilversum compositie en piano bij Henk Elkerbout (o.a. Metropole Orkest etc.). Ook hebben zij jaren gewerkt op de muziekschool in Opmeer.
Bassist Onno de Jong studeerde o.a. bij Jacques Schols (trio Louis van Dijk) en bas/compositie bij Fred Snel. Onno was ook leider van verschillende jazz-formaties en speelde in theaters als begeleider van diverse artiesten.

Nu hebben deze drie muzikanten de krachten opnieuw gebundeld en werken aan een repertoire die bestaat uit Jazz-standards met eigen arrangementen, aangevuld met  latin stukken en enkele popsong in een jazzy stijl.

Zangeres Renate Houtman speelde in de jaren 90 in de band Broadway samen met Will en Jack. Ze studeerde aan het conservatorium van Alkmaar, waar ze les had van o.a. Margriet Eshuis en Lisa Boray. Ze zingt als geen ander in de meest uiteenlopende stijlen en trad op met diverse bekende artiesten.

Muziektheater 't Kerkhuys
Zondag 6 november 2022
Aanvang 14:30 uur
Kaarten binnenkort verkrijgbaar