Spanbroekerweg 37, Spanbroek

Zwarte Avonden

Vrijdag 26 november UITVERKOCHT
Zaterdag 27 november UITVERKOCHT
Zondag 28 november, deze voorstelling wordt verplaatst

2022
Vrijdag 21 januari UITVERKOCHT
Zaterdag 22 januari UITVERKOCHT
Zondag 23 januari 

Aanvang 20:00 uur

 

Reserveer kaarten via 

 

 

Oorlogsproject ‘Door de ogen van…’  speelt de intieme theatervoorstelling:

  ‘Zwarte Avonden’ 

 

Herfst 1944, het zuidelijke deel van Nederland is bevrijd, maar boven de rivieren gaat de oorlog door. 

Het verzet neemt toe, maar de spanningen ook. Welk risico neem je door in verzet te gaan? Wie is goed en wie is fout? De oorlog trekt diepe sporen in families en dorpen. 

‘Zwarte Avonden’ is een intieme, spannende en muzikale theatervoorstelling over vriendschap, vertrouwen en keuzes maken. De scènes in de voorstelling zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen uit deze donkere periode. 

De titel ‘Zwarte Avonden’  heeft meerdere  betekenissen. Het is een verwijzing naar de nachtelijke droppingsactiviteiten die vanaf september 1944 plaatsvonden op de Zomerdijk te Spanbroek. De Engelsen leverden op die manier wapens aan het gewapend verzet in Noord-Holland. ‘Zwarte Avonden’ is ook de benaming voor de geheime huiselijke optredens die musici, dichters en acteurs organiseerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij hadden zich aangesloten bij het Kunstenaarsverzet. 

‘Zwarte Avonden’ wordt gespeeld op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 november en in 2022 op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 januari.

Locatie: ‘t Kerkhuys , Spanbroekerweg 37, 1715 GH Spanbroek. 
Aanvang van alle voorstellingen: 20.00 uur.

Kaartverkoop via 

Entree: €10,-  ( €7,50 t/m 17 jaar)

Bekijk de taser!
 

Een CORONATOEGANGBEWIJS is verplicht.
Wij werken met de CoronaCheck app en scannen bij binnenkomst de QR-code. U heeft alleen toegang als u een geldige QR-code heeft.
U krijgt een geldige QR-code als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Dit bewijs kunt u toevoegen aan de CoronaCheck app.
Wanneer u tickets boekt krijgt u een link waarmee u, als u geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft, een gratis afspraak kunt maken voor 'Testen voor toegang'. Als de uitslag negatief is, kunt het bewijs toevoegen aan de CoronaCheck app en heeft u een geldige QR-code.